Prodej čajů a přírodních produktů


Detoxikační poraviny

04.04.2016 08:30

Detoxikační potraviny

 

Detoxikační potraviny jsou potraviny, které pročisťují orgány trávicího systému a ty pak lépe pracují. Detoxikaci můžete nejlépe dosáhnout prostřednictvím zásadotvorného stravování a s dopomocí detoxikačních produktů. Při detoxikaci dochází v prvé řadě k pročištění jater, což je jeden z největších a nejvíce zatěžovaných orgánů. Důležitou funkcí jater je totiž zachycování a zpracování toxinů. Toxiny se do těla mohou dostat ve formě chemikálií z ovzduší, ale nejvíce se uvolňují jako odpadové látky z jídla, které konzumujeme. Detoxikační potraviny pomáhají eliminovat tyto toxiny následujícími způsoby: čištěním krve, neutralizací toxinů a cholesterolu za pomocí žluče a rozložením toxinů taktéž za pomocí žluče, což vede k jejich eliminaci z těla. Tím umožňují játrům lépe vykonávat jejich funkci. Detoxikační potraviny by měly obsahovat látky, které napomáhají vyčistit játra od toxinů, které se v nich usadily. Měly by proto být bohaté na vitamíny B, C, E, A a vlákninu, jejíž přítomnost ve stravě je naprosto nezbytná pro účinnou detoxikaci střev.

 

Mezi nejúčinnější detoxikační potraviny patří:

Zázvor

Kořen zázvoru stimuluje cirkulaci krve - tudíž napomáhá filtrovat toxiny z těla a eliminovat je mimo jiné i prostřednictvím tekutin ve formě potu a moči. Vyznačuje se také antioxidačním účinkem,

Česnek

Česnek je přírodní prostředek, který čistí krev a snižuje riziko vzniku krevních sraženin. Také z ní odstraňuje tuky. Snižuje krevní tlak a je považován za efektivní detoxikační potravinu. Detoxikačního účinku dosáhnete, jestliže přidáte 4 až 5 stroužků syrového česneku do vašeho jídla. Česnek obsahuje hodně metioninu a cysteinu, což jsou esenciální aminokyseliny, které chrání játra tím, že jim pomáhají produkovat žluč, která pak odstraňuje z těla toxiny rozpustné v tucích.

Aloe vera

Čistá šťáva z Aloe vera nabízí jedinečnou kombinaci prospěšných látek, přispívá k normální funkci imunitního systému, detoxikaci a pročištění organismu. Snižuje míru únavy a vyčerpání a chrání buňky před oxidativním stresem.

Artyčok

Podporuje detoxikační činnost jater, tvorbu a vylučování žluči i trávicích enzymů. Zlepšuje trávení i látkovou výměnu. Má i účinky protialergické, což se uplatňuje především při léčbě ekzémů.

Koriandr

Koriandr byl vědci testován a uznán pro jeho schopnost odstranit z těla nadbytečné minerály. Koriandr umí z lidského těla efektivně eliminovat toxické kovy, jako je olovo, rtuť a hliník. Za účelem detoxikace byste ho měli přidávat do vašich pokrmů.

 

Zelenina

Zelenina obsahuje velké množství chlorofylu, který je nejen užitečný k lepšímu trávení tuků, ale má pro lidské tělo i řadu jiných blahodárných účinků. Zelená listová zelenina navíc obsahuje vitamin E potřebný k ochraně jater a cibule, fazole a růžičková kapusta obsahují metionin a cystein, které taktéž chrání játra. Zelená listová zelenina, růžičková kapusta, brokolice, ale i květák, cibule a červená řepa jsou doporučovány jako detoxikační potraviny.

Syrové ovoce

Syrové ovoce obsahuje vysoký podíl vlákniny a ovoce jako ananas, mango, jablka, pomeranče, hrušky, grepy a broskve obsahují velké množství prospěšných látek jako například vitamin C, beta karoten a antioxidanty, důležité pro účinnou detoxikaci organismu.

—————

Zpět